Apačioje pateikiame arbatų paruošimo rekomendacijas.
Biri arbata
Arbatos ruošimo gidas: stenkitės naudoti birią arbatą, kruopščiai atrinktą, tinkamai supakuotą ir atsakingai gautą , kad išlaikytumėte grynumą, šviežumą, kvapą ir skonį.
Birios arbatos lapeliams reikia vietos išsiplėsti, kad išskirtų savo eterinius aliejus ir aromatus, todėl visuomet naudokite didesnio tūrio filtrus ir sietelius.
Optimaliam arbatos paruošimui naudokite 250 ml vandens ir 1.5 – 2 gramus arbatos. Kadangi visos arbatos skiriasi lapelių dydžiais, todėl naudokite vieną arbatinį šaukštelį smulkialapių arbatų (Autumn Black) ir 2 arbatinius šaukštelius stambialapių (Autumn White).
Vanduo
Kietas vanduo iš čiaupo nerekomenduojamas dėl chloro ir geležies skonio. Geriausią arbatą paruošite su didelį deguonies kiekį turinčiu vandeniu, kurio pH lygus arba mažesnis negu 7. Jūs galite paruošti tinkamą vandenį arbatai, naudodami vandens filtravimo sistemas, kurios pašalina nepageidaujamus chemikalus ir mineralus, esančius vandentiekio vandenyje.
Temperatūra
Teisinga vandens temperatūra itin svarbi arbatos gamybai. Sąvoka, kad verdantis vanduo rekomenduojamas visoms arbatoms, nebūtinai yra tiesa. Kiekviena arbatos rūšis reikalauja šiek tiek kitokios temperatūros. Todėl mes labai rekomenduojame naudoti virdulius su temperatūros kontrole.
Neleiskite vandeniui užvirti! Kai tik vanduo pasieks virimo temperatūrą, nuimkite jį nuo šilumos šaltinio. Kai vanduo verda, jis praranda deguonies kiekį – kuo daugiau jūsų vandenyje yra ištirpusio deguonies, tuo geresnis bus jūsų arbatos skonis.
Idealios proporcijos
Mes rekomenduojame laikytis teisingos arbatos proporcijos, vandens temperatūros ir laiko tam, kad kiekviena arbata atskleistų tik jai būdingą aromatą ir skonį.
Žemiau pateiktoje diagramoje išdėstėme kaip pasiekti tobulos arbatos skonį.